Nový člen domácnosti aneb Základní vybavení pro pejska

Už dlouho jste měli pocit, že vaší rodině chybí nějaký živý element? Nebo jste chtěli kamaráda, který by rozveselil váš jinak osamělý život a byl vám parťákem za každé situace? Pořídit si psa je skvělé rozhodnutí, které nejen že vyžaduje poměrně důkladnou předchozí rozvahu, ale také perfektní připravenost. V dnešním článku se dozvíte, co by vám rozhodně nemělo chybět ve výbavě až svého pejska přivedete poprvé domů.

Pelíšek

Tou úplně první věcí, kterou budete vybírat pro svého nového pejska bude pravděpodobně pelíšek. Každé štěně potřebuje bezpečné útočiště, kde si bude moci odpočinout od všech dojmů, nových kamarádů a her. A že je opravdu z čeho vybírat! Výrobci se dnes předhání nejen v designech, ale i použitých materiálech. Bohatá nabídka uspokojí majitele, kteří hledají primárně funkční řešení – tedy jednoduché polštáře nevyžadující náročnou údržbu, i ty toužící svému pejskovi dopřát maximální komfort v designovém balení a provedení z látek a tkanin prémiové kvality.

Při výběru pelíšku se hodí určitě zohlednit také to, jestli z vašeho štěňátka vyroste psí obr nebo zůstane víceméně věrné svému malému vzrůstu. U první varianty budete nuceni kupovat postupně stále větší a větší velikosti pelíšků. V druhém případě si můžete klidně už na začátku dovolit investici do některého ze stylovějších a propracovanějších kousků.

Tip: Plánujete hodně cestovat se svým pejskem a objevovat krásy okolního světa? Nezapomeňte se vybavit bezpečným pelíškem do auta a cestovní dekou!

 

Misky

Kromě místa, kam složit hlavu po celodenním hraní, je další a neméně důležitou součástí psího vybavení kvalitní jídelní servis – tedy misky na vodu a krmení. Takovým evergreenem jsou v tomto odvětví kovové misky vyrobené nejčastěji z nerezové oceli. Mají nespornou výhodu nejen ve snadné manipulaci, ale i nenáročném čištění. Často k nim lze dokoupit také praktické stojany, díky nimž se krmení pro větší psy stává o něco pohodlnějším a zároveň nedochází k vylití vody na pití ani převržení misky s granulemi. Materiálem, který těmto oblíbeným variantám začíná ale významně šlapat na paty je beton. Odlévaným miskám z tohoto skutečně odolného materiálu nechybí punc moderního designu a velká dávka sofistikované estetiky. Navíc díky větší hmotnosti s nimi jen tak něco nepohne. Na druhou stranu je ovšem pravdou, že betonové misky si jen stěží sbalíte s sebou na cesty.

 

Tip: Designové misky VUKU od polské značky Labbvenn najdete u nás na webu v mnoha barevných provedeních a variantách s dřevěným podstavcem i bez něj. Díky dvěma dostupným velikostem jsou vhodné jak pro psy, tak i pro kočky. 

Obojek a vodítko

Obojek patří spolu s vodítkem mezi nezbytné výcvikové pomůcky a jelikož asi žádný psí majitel nechce nevychovaného a neposlušného psa, měl by se s nimi každý chlupáč seznámit už ve štěněcím věku. Pro štěňata určitě není vhodné volit stahovací varianty obojků, které by jim mohly ublížit a být důvodem pozdějšího odporu k ostatním obojkům. Zvolte raději variantu, u níž můžete regulovat míru utažení obojku za pomocí jezdce nebo řemínku. Mezi první obojky vhodné i pro menší plemena se hodí látkové varianty, které mohou být doplněné například stylovou a roztomilou mašlí.

Pokud chce svého pejska naučit správně chodit na vodítku a nedělat si při pobytu venku ostudu se zmateně pobíhajícím, divokým tvorem, nad nímž nemáte absolutně žádnou kontrolu, tak na “pohodlná” navíjecí vodítka určitě na začátku zapomeňte. Ač jsou velmi oblíbená při venčení ve městech a dovolují psovi vzdálit se od majitele i na poměrně velkou vzdálenost, váš parťák se na nich ničemu nenaučí. Pro začátek proto rozhodně zvolte variantu vodítka s pevnou délkou.

 

Zábava

Malý ani velký pejsek se rozhodně neobejde bez míčků či plyšáků, které lze využít pro výcvik základních povelů, ale hlavně jim budou dělat společnost v době vaší nepřítomnosti. U míčků je oblíbenou volbou klasický „tenisák“, který ovšem pro menší plemena psů představuje tak trochu velké sousto. Aby jednoduše nebylo po zábavě dřív, než začne, vybírejte z míčků přímo pro psy určených. Jsou z kvalitních materiálů a zkousne je bez problémů i malá čelist.

Tip: Dejte sbohem nevkusným pískajícím gumovým hračkám, které stejně vydrží jen pár prvních bitev. Hračky značky Lilly Pet Shop budou vašemu chlupáčovi dělat radost podstatně déle.

Co se hraček týče, tak velmi často u psů končí vyřazení plyšáci z dětských pokojíčků. Každý pejskař nám dá ale jistě zapravdu, že „život“ těchto hraček je náhle ukončen z pravidla už po prvním psím útoku. Nechcete-li po bytě uklízet roztahaný obsah bříška chudáka plyšového medvídka, opět raději sáhněte po speciálních hračkách pro psy. Ty moderní a kvalitní jsou často dělány z přírodních materiálů a prémiových látek a tkanin, u kterých máte garanci toho, že nejsou pro psa nejsou nijak nebezpečné a zároveň vydrží víc než je jeden pevný stisk čelisti a menší souboj.

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.