Víc než jen škrabadlo

Občas se může zdát, že učinit kočku doopravdy šťastnou je ve své podstatě nadlidský úkol. Ve skutečnosti toho domácí kočka ke spokojenosti nepotřebuje tolik, jak to na první pohled do kočičí tváře může vypadat. Pokud obývá pouze váš byt a nechodí ven, jednou ze základních věcí, bez kterých se určitě neobejde, je správné škrabadlo. Zapomeňte na nevzhledná patrová škrabadla s odpočívadly, která vaší kočku baví chvíli, ale od zdí a pohovky či čalounění vašeho oblíbeného křesla jí stejně většinou neodlákají. Vsaďte při výběru kočičího škrabadla na moderní a sofistikovaný design, který nabídne vaší šelmě mnohem víc než jen perfektní manikúru a chvilkové rozptýlení. Nebo snad nevěříte, že takové škrabadlo existuje?

 

Kočičí přirozenost 

Škrábání je pro kočku absolutní přirozenost. Nejen, že si při této aktivitě pečlivě obrousí své drápky, ale zároveň si tímto způsobem označuje teritorium. Při škrábání odpadávají odumřelé kožní buňky a kočka za sebou zanechává feromony, s jejichž pomocí dává všem vetřelcům jasně najevo, kdo je tady pánem a s kým budou mít co dočinění v případě nějakých problémů. Na pořízení kvalitního škrabadla byste si měli dát o to víc záležet, pokud je vaše kočka ryze kočkou domácí a nemá možnost obrousit si drápky při potulkách v přírodě. 

 

Vaše kočka to ví nejlíp

Pojďme se zaměřit na to, jak by mělo vypadat a co by mělo splňovat perfektní škrabadlo. Dobré škrabadlo by rozhodně nemělo posloužit jen své základní funkci. Dávno pryč jsou již doby, kdy byl výběr omezen na v úvodu zmíněná patrová nebo jednoduchá nástěnná škrabadla. Jistě nejeden chovatel se setkal ze strany své kočky s nezájmem o tyto varianty. Důvodem mohl být jejich tvar, ale i materiál, který kočce zkrátka nevyhovoval. Přitom klíč k nalezení toho pravého škrabadla máte pravděpodobně přímo před očima.

Ano, to něžně vrnící, s hebkým kožíškem, s velice vybíravým jazýčkem a také s výrazem, který mluví mnohdy za tisíc slov. Svou kočku znáte ze všech lidí nejlépe. Uvědomte si, jaká je její povaha a co má ráda. Je to velký mazel, jehož největším koníčkem je sportovní lenošení? Nebo je to snad divoká duše, která hledá stále nová dobrodružství? Jedné bude pravděpodobně stačit jednoduše tvarované škrabadlo, na kterém si dokonale protáhne tělo zmožené po celodenním odpočinku a poskytne jí i další alternativu komfortního místa pro poobědovou siestu. Druhá naopak zřejmě ocení a neodolá škrabadlu neobvyklého tvaru, s členitým designem nabízejícím rovné a také oblé plochy, místo na schovku i pro menší relax.

Tip: Škrabadla House of Cats mají za cíl učinit šťastné a spokojené hlavně naše kočičí kamarády. Designéři značky ovšem pamatují i na nás, majitele, proto si můžete vybrat z mnoha barevných provedení i dekorů ten, který bude ladit se zařízením vašeho domova a vaším vkusem nejlépe.

Perfektní materiál

Asi žádného milovníka koček nepřekvapí, že tito elegantní a svérázní tvorové mají slabost pro kartonové krabice a karton jako takový. Z tohoto důvodu bychom i pro škrabadla asi jen stěží hledali lákavější materiál. Zapomeňte na umělé provázky či plyšové tkaniny a dejte šanci kartonovým škrabadlům. Ta v naší nabídce, jsou tvořena spojením mnoha vrstev kartonové lepenky. Určitě se tedy nemusíte bát, že by nebyla dostatečně pevná a neodolala by záseku ostrého drápku či náhlému výbuchu kočičího vzteku. Naše kartonová škrabadla pochází z dílen malých výrobců a designových značek, jako je například House of Cats, kterým leží na srdci hlavně kočičí spokojenost a tvoří je s ohledem na přirozené kočičí instinkty.

Nahlédněte hlouběji!

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.